chop!

Rabu, 16 Julai 2014

cara jadi ahli shaklee



       Entri kali ini saya nak ceritakan serba sedikit cara menjadi ahli shaklee. Ramai yang tak berapa jelas kenapa jadi ahli Shaklee adalah lebih menguntungkan dalam jangka masa panjang. Pengalaman saya sendiri menjadi ahli shaklee setelah 2tahun menggunakan barangan shaklee ini iaitu daripada set penyusuan anak sulung saya. Sebelum itu saya akan ceritakan serba sedikit mengenai Shaklee.Shaklee merupakan peneraju perniagaan & pembuatan vitamin semulajadi. vitamin-vitamin shaklee telah terkenal di seluruh dunia kerana ianya telah berusia 55tahun dan telah menembusi pasaran malaysia selama lebih kurang 30 tahun.walaubagaimanapun shaklee ada mengeluarkan produk yang lain.Produk shaklee juga disahkan halal oleh Islamic Service of America yang merupakan badan diiktiraf oleh JAKIM.



Soalan yang biasanya ditanya sebelum menjadi ahli shaklee ialah :

bagaimana cara saya untuk menjadi ahli shaklee?

3 cara boleh daftar untuk jadi ahli shaklee yang merupakan keahlian seumur hidup.
pertama : bayaran yuran RM75(semenanjung)/RM85 (Sabah&Sarawak) itu termasuk
                  RM10 untuk shaklee delivery member kit ke rumah anda.
kedua     : PERCUMA dengan pembelian RM680 ke atas  produk-produk shaklee.
ketiga     : PERCUMA dengan pembelian produk bernilai RM800 ke atas.

Saya berminat untuk menjalankan perniagaan Shaklee,bolehkah saya mulakan perniagaan dengan modal 0?

Boleh.anda boleh kumpulkan pesanan dari rakan,saudara atau pelanggan sehingga mencapai jumlah rm680 atau lebih.kami akan daftarkan keahlian secara percuma yang mana keahlian tersebut seumur hidup.

Berapakah pembelian minimun yang saya perlu buat setiap bulan?
Tiada paksaan untuk membuat belian minimum untuk menyambung keahlian.Jika cukup minimum pembelian bulanan anda layak mendapat cashback. Jika tidak cukup keahlian anda tidak akan dibatalkan.

Berapakah  pembelian minimum yang perlu saya buat untuk mendapat bonus atau cashback?
Lebih kurang RM480 pembelian setiap bulan anda layak untuk terima bonus  Anda boleh menggunakan id sendiri atau berkongsi id dengan sahabat yang lain.

Bgaimanakah cara untuk saya membuat belian?
Setelah mendaftar shaklee akan memberi id kepada anda. Belian boleh dilakukan secara tunai, kad debit atau kad kredit melalui beli secara terus di cawangan yang telah ditetapkan.shaklee tidak ada stokis.Anda juga boleh membuat belian secara online di www.shaklee2u.com.my . Belian secara online akan dihantar ke rumah anda 1-4 hari bekerja.Caj pos RM10 akan dikenakan kecuali belian RM800 keatas tiada caj pos dikenakan.

Berapakah bonus yang saya akan dapat?
Ia bergantung kepada usaha masing-masing serta perlianya boleh dinikmati serendah 2 angkauasan rangkaian jualan produk shaklee ini. Tiada jumlah yang tetap setiap bulan. ianya boleh dinikmati serendah 2 angka hingga 6 angka malahan tiada had.

Bagaimanakah cara pembayaran bonus kepada kita?
JIka anda mempunyai akaun bank,bonus akan terus dikreditkan ke dalam akaun anda setiap 15hb setiap bulan.

Selain tunai adakah ada ganjaran lain lagi?
Ada. Shaklee menawarkan konsep 3C ~ Cash~Car~Convention

Cash - Ganjaran tunai terdiri daripada :
  • bonus dari jualan kumpulan
  • untung runcit
  • bonus kepimpinan
  • insentif coordinator(pangkat)
  Car - Apabila kumpulan anda telah berkembang dan telah capai jualan minimum yang telah ditetapkan anda layak terima tambahan 3% daripada keseluruhan yang dikenali sebagai insentif kereta dan dibayar secara tunai. Terpulang kepada anda untuk menggunakan insentif tersebut.

 Convention - Selain mengumpul unit Value(UV) setiap belian anda juga berpeluang mengumpul mata untuk percutian dalam dan luar negara. Mata dikira mengikut jualan yang dibuat .Umrah ada ditawarkan setiap tahun. Destinasi percutian pula adalah berbeza mengikut tahun.

 Adakah saya perlu menghadiri menyuarat tertentu?
Tidak perlu kerana kami menjalankan konsep online coaching. Daripada online coaching ini akan diajar oleh leader-leader bagaimana untuk memperluaskan perniagaan samada secara online dan sebagainya.

Adakah saya perlu mencari downlines?
permulaan perniagaan Shaklee adalah perkongsian segala kebaikan produk dari pengalaman yang ada peroleh sendiri.Tanpa downline anda juga boleh capai pangkat supervisor dan mendapat bonus teringgi 21%. Walaubagaimanapun ada diantara pelanggan ingin menjadi ahli /downline /anak shaklee anda itu adalah satu peluang untuk anda berkongsi ganjaran dengan beliau.



Jika anda masih ada sebarang pertanyaan hubungi saya
PM/Whatsapp :0135338384  
 
 






 








13 ulasan:

  1. nice entry lynn...

    http://nutrisihatiku.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. macam-macam faedah yang kita boleh dapat dengan join ahli shaklee..
    http://farishmomvittashoppe.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. bestkan join ahli shaklee macam2 kita dapat.
    http://jannahdanvita.blogspot.com

    BalasPadam
  4. Jom jadi ahli Shaklee secara percuma.. Nak tahu caranya jom ke blog saya..:-)

    http://daisyrose88.blogspot.com/2014/07/cara-menjadi-ahli-shaklee.html

    BalasPadam
  5. best kan jadi member...

    http://bysyiraishak.blogspot.com/2014/07/cara-jadi-ahli-shaklee.html

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  7. best..tipa2 bulan dapat bonus

    http://jomsihatdanbertenaga.blogspot.com/2014/01/set-menyusu-shaklee_26.html

    BalasPadam
  8. best jadi ahli mcm2 keistemewaan,jom join ahli shaklee..tuk biz atau makan sendiri pun ok. jom blogwalking ke http://mummyafza.blogspot.com/2014/07/perlu-dan-ingin-menjadi-ahli-shaklee.html

    BalasPadam