chop!

Rabu, 9 Julai 2014

vitamin c shaklee

Saya kenal dengan vitamin c shaklee ini waktu mula-mula sy bekerja dulu.itu pun ada kawan sepejabat yang kenalkan kepada saya.waktu itu saya tidak tahu lagi apa bezanya vitamin shaklee ini berbanding vitamin c lain kerana saya sebelum ini hanya mengamalkan vitamin c yg bkn dari shaklee.Mulai dari saat itu saya mula mencari apakah khasiat dan perbezaannya berbanding vitamin lain. Saya juga cuba untuk amalkan vitamin shaklee dari saat itu sehingga sekarang. Ternyata vitamin c ini terasa serasi dengan saya dan saya rasakan banyak kebaikan dan perbezaannya.
APAKAH KEISTIMEWAAN DAN PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE DENGAN VITAMIN C BIASA?
1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan vitamin c sentiasa berada dalam badan kita. Memandangkan vitamin c adalah mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi sustained release adalah sangat diperlukan.
2. Satu tablet vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam untuk satu tablet.
3. Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik.
KEBAIKAN VITAMIN C 
Imuniti
- dengan pengambilan vitamin c secara teratur dapat melindungi badan dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan penyembuhan luka.
Antioksidan
- ia berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.
Hypertension
- ia juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.
Kecantikan kulit
- banyak kebaikan vitamin c dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
- mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.
- memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.
-mengecutkan jerawat dan menghalang dari pertumbuhan jerawat.

berminat ingin mencuba..hubungi saya..
PM/Whatsup : 0135338384


boleh juga order sendiri..klik di sisi ------>saya nak sihat dan cantik

Tiada ulasan:

Catat Ulasan